Wipro koopt adviesbureau Capco voor 1,45 miljard

  • Wipro Limited (NYSE: WIT) sluit een overeenkomst om Capco over te nemen, een wereldwijd management- en technologieadviesbureau dat digitale, consultancy- en technologiediensten levert aan financiële instellingen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific.
  • Door deze overname wordt Wipro een van de grootste wereldwijde dienstverleners op het gebied van advies, technologie en transformatiediensten voor de bank- en financiële dienstverlening.
  • Capco heeft een ervaren directieteam en meer dan 5.000 bedrijfs- en technologieconsultants verspreid over meer dan 30 locaties wereldwijd.
  • De overname is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties en zal naar verwachting worden afgerond in het kwartaal dat eindigt op 30 juni 2021.

    De omzet van het concern uit Bangalore over dit jaar komt uit op 619.17 miljard rupi. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 610.23 miljard rupi verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Wipro in beeld plus taxaties 2020

    fundamantele data

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 106.42 miljard rupi. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 18.9 rupi over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 22.27.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2.78 rupi. Wipro's dividendrendement komt hiermee uit op 0.66 procent. Het doorsnee dividendrendement van de IT-sector ligt op een nihile 0.88 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 2527.87 miljard rupi. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 89 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 159 en de 467 rupi.

    Historische koersen Wipro afgelopen 10 jaar

    fundamantele data wipro

    Klikt u hier voor dividend aandeel Wipro. Het aandeel sloot vrijdag op 420.85 rupi.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.