BP plant de grootste Britse productielocatie voor blauwe waterstof

BP wil grootste waterstofcentrale medi0 2030 gereed te hebben

 • BP zegt dat het van plan is om tegen 2030 de grootste waterstoffabriek in het Verenigd Koninkrijk te bouwen, waarmee het zijn toewijding aan koolstofarme energie verder uitbreidt naarmate het zijn traditionele olie-activiteiten afbouwt.
 • BP zegt dat de H2Teesside-faciliteit in het noordoosten van Engeland een capaciteit zal hebben van maar liefst 1 GW aan "blauwe waterstof" - 20% van het doel van de Britse regering - tegen 2030 en 2 miljoen ton / jaar kooldioxide zou opvangen en opslaan.
 • Blauwe waterstof wordt geproduceerd door aardgas om te zetten in waterstof en kooldioxide, dat vervolgens wordt opgevangen en permanent wordt opgeslagen.
 • "Blauwe waterstof, geïntegreerd met koolstofafvang en -opslag, kan de schaal en betrouwbaarheid bieden die industriële processen nodig hebben", zegt Dev Sanyal, BP 's executive VP van gas en koolstofarme energie, eraan toevoegend dat het ook een essentiële rol kan spelen. bij het koolstofarm maken van moeilijk te elektrificeren industrieën.
 • Als het project vordert, verwacht BP in 2024 een definitieve investeringsbeslissing te nemen en kan de productie tegen 2027 beginnen.
 • BP is van plan zijn olie- en gasproductie met 40% te verminderen en de jaarlijkse koolstofarme uitgaven te verhogen tot $ 5 miljard, een strategie voor energietransitie die volgens CEO Bernard Looney investeerders nog niet heeft overtuigd.

  Beleggers in het aandeel BP kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BP tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 21 GBp. Het dividendrendement komt hiermee op 6.96 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.21 procent op.

  Historische dividendrendementen BP

  De omzet van het concern uit London over dit jaar komt uit op 243 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 180.37 miljard GBp bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  BP Connect Group Auckland ©

  BP
  BP


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6.96 miljard GBp. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 34 GBp over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 8.87 uit.

  Recentste taxaties rond de 368 GBp

  UBS , JP Morgan en HSBC gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 6103.07 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 189 en de 377 GBp.

  Historische koersen BP voorbije 10 jaar

  koersgrafieken bp

  Klikt u hier voor dividend aandeel BP. Om 17.38 koerst het aandeel 2.6 procent lager op 301.55 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.