ABN AMRO houdt Amazon op kopen

Het advies voor het aandeel Amazon blijft bij de analisten van ABN AMRO op kopen staan. Het koersdoel van 4000 dollar is nu één van de hoogsten. "Onze overwegingen voor de langere termijn van de onderneming zijn gebaseerd op 2 dominante terreinen: de verkoop via internet en de cloud-activiteiten onder Amazon Web Services (AWS). Daarnaast heeft de onderneming een onderbelichte kracht in de binnen de sector unieke advertentietak" zo stellen de analisten.

De analisten verwachten verder dat Amazon haar sterke positie met haar AWS makkelijk kan behouden.

Verwachtingen Amazon

Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Seattle volgens de analisten uit op 473.74 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 386.06 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Amazon Jakarta ©

Amazon
Amazon


De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 24.72 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 47.64 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 66.35 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een nihile 0.61 procent.

Laatste taxaties rond de 4053 dollar

De laatste 3 adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Barclays , Goldman Sachs en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 1574.18 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 65 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1889 en de 3552 dollar.

Koershistorie Amazon van 2007 tot 2020

koersgrafieken amazon

Het aandeel sloot donderdag op 3161 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.