Pioneer Natural koopt DoublePoint Energy in een deal van $ 6,4 miljard

 • Pioneer Natural Resources (NYSE: PXD) stemt ermee in om het particuliere DoublePoint Energy over te nemen, waardoor het Permian Basin-areaal wordt uitgebreid in een deal ter waarde van $ 6,4 miljard.
 • De transactie bestaat uit ~ 27,2 miljoen gewone Pioneer-aandelen, $ 1 miljard aan contanten en een overname van $ 900 miljoen aan schulden en verplichtingen.
 • Pioneer zegt dat de deal een aaneengesloten positie vertegenwoordigt van 97.000 netto hectare die de bestaande voetafdruk van het bedrijf direct compenseert en overlapt, waardoor de positie van het areaal wordt vergroot tot meer dan 1 miljoen hectare netto zonder blootstelling aan federale gronden.
 • Pioneer verwacht dat de overname een jaarlijkse kostenbesparing van $ 175 miljoen zal opleveren.
 • DoublePoint is de tweede belangrijke acquisitie van Pioneer in iets meer dan vijf maanden, nadat het in oktober had aangekondigd dat het Parsley Energy zou kopen voor $ 4,5 miljard.

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Irving volgens de analisten uit op 7.56 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen het bedrijf 7.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pioneer Natural Resources in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1.94 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 8.91 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 16.99.

  De consensus van het dividend ligt op 2.22 dollar per aandeel. Pioneer Natural Resources 's dividendrendement komt hiermee uit op 1.47 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.56 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 25.06 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 105 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 67 en de 169 dollar.

  Historische beurskoersen Pioneer Natural Resources

  beurskoers pioneernaturalresources

  Het aandeel sloot dinsdag op 151.38 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.