Analisten raden aan Umicore te verkopen

De meeste analisten noemen het aandeel Umicore op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 4 keer verkoop, 6 keer houd en 7 keer koop. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 34,16 euro. Dit is circa 13 procent minder dan de huidige koers van 38,91 euro.

De meest recente adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van UBS , Deutsche Bank en Liberum.

Koersdoelen voor Umicore varieren

historische koersen

De omzet van Umicore over dit jaar komt uit op 2,82 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2016 toen het concern 10,44 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Umicore in beeld plus taxaties 2017

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 266 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,24 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 31,38.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,7 cent. Het dividendrendement van Umicore ligt hiermee op 1,8 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een nihile 0,98 procent.

Laatste taxaties rond de 43 euro

UBS , Deutsche Bank en Liberum gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Umicore ' momenteel circa 8,41 miljard euro.

Historische koersen Umicore voorbije 10 jaar

aandelenanalyses umicore

Om 11.57 koerst het aandeel 0,49 procent lager op 38,91 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.