Analisten verwachten stijging van 15 procent voor Apple in komend jaar

Apple is ondertussen uitgegroeid tot niet alleen één van de bekendste bedrijven ter wereld, maar het is direct ook één van de meest toonaangevende merken ter wereld. Analisten verwachten dan ook dat dit bedrijf het de komende tijd goed gaat doen op de aandelenmarkt, waar het genoemd wordt als Apple Inc. Op NASDAQ kan het ook gezocht worden op de afkorting AAPL, mocht je graag willen investeren in de stocks van Apple. Dat valt zeker aan te raden, zoals je kunt lezen in dit artikel.

Mediane schatting een stijging van ruim 15 procent

De analisten die de prijs voorspellen over 12 maanden voor de aandelen van Apple Inc hebben ondertussen een mediane doelstelling van 155,00 Amerikaanse dollar bepaald. De hoge schatting van deze analisten is geplaatst op 175,00 Amerikaanse dollar, terwijl ze een lage schatting van maar 83,00 Amerikaanse dollar hebben. Op het moment is de laatste Apple analist koers van Apple 134,41 Amerikaanse dollar. Bij de lage schatting zou het dus eindigen op een forse daling van maar liefst 38,2 procent, terwijl bij mediane doelstelling en de hoge schatting leiden tot een stijging.

Respectievelijk zal een aandeel van Apple Inc dan stijgen met 15,3 procent of zelfs 30,2 procent. Dat is toch een lekkere winst wat je in de komende twaalf maanden kunt pakken als je nu vanachter je zit sta bureau investeert in Apple. Of de verwachting van de analisten uitkomt is natuurlijk nog maar de vraag, een garantie heb je helaas nooit.

Aandelen kopen in Apple Inc wordt aangeraden

Uit onderzoek blijkt dat analisten op het gebied van beleggingen het zeker aanraden om op het moment aandelen te kopen in Apple Inc, wat natuurlijk komt door de positieve verwachting van de experts. De analisten doen deze aanbeveling overigens al langer, ook in januari van dit jaar hebben ze aangeraden om aandelen te kopen in Apple. Sindsdien zijn er zelfs meer analisten bijgekomen die beleggers aanraden om Apple Inc stocks te gaan kopen, terwijl er ook nog altijd een aantal beleggingsanalisten zijn die verwachten dat deze aandelen het beter gaan doen dan verwacht wordt door de specialisten. Toch zijn er ook een paar die wat minder positief zijn over Apple aandelen, deze analisten vinden het beter om je huidige stocks te houden of zelfs te verkopen.

Winst van ruim vier Amerikaanse dollar in 2021

De analisten verwachten bovendien dat je in 2021 per aandeel van Apple Inc ruim vier Amerikaanse dollar zult winnen. De voorspellingen van de experts voor de winst per aandeel voor dit jaar variëren namelijk van 4,00 dollar tot 4,89 dollar. De consensusschatting is hierbij geplaatst op 4,44 US dollar. Het zou maar zo kunnen dat dit volgend jaar nog hoger wordt. De analistenvoorspellingen voor de winst per Apple Inc aandeel voor 2020 variëren van 3,74 dollar tot 5,50 dollar. De consensusschatting is hierbij 4,69 Amerikaanse dollar, wat dus nog net wat hoger is dan verwacht wordt in 2021. In het eerste kwartaal overtroffen de aandelen van Apple overigens de verwachtingen van de analisten.