McDonald’s ziet winst met 11% stijgen in het derde kwartaal

Fastfoodgigant McDonald’s heeft gisteren zijn cijfers gepresenteerd over het derde kwartaal. Het Amerikaanse bedrijf meldde dat het een nettowinst van 1,19 miljard dollar heeft geboekt oftewel een winst per aandeel van 1,05 dollar. De omzet van het bedrijf steeg in het derde kwartaal met 6%. Analisten reageren positief op de cijfers.

Resultaten
Het Amerikaanse McDonald’s meldde gisteren dat het over het derde kwartaal een omzet heeft geboekt van 6,27 miljard dollar, dit betekende een stijging van 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst kwam uit op 1,19 miljard dollar, een jaar eerder was dit nog 1,07 miljard dollar. Analisten gingen ervan uit dat het concern een winst per aandeel zou behalen van 0,97 dollar en een omzet van 6,22 miljard dollar.

CEO van McDonald’s Jim Skinner meldde dat het Amerikaanse bedrijf ervan uit gaat dat het ook in het vierde kwartaal sterke cijfers zal rapporteren. In de Verenigde Staten steeg de omzet met 4,7% over het afgelopen kwartaal. Volgens de CEO is de kredietcrisis de oorzaak van de omzetstijging aangezien steeds meer Amerikanen kiezen voor goedkoop eten. McDonald’s zei verder dat het nog meer vestigingen wil gaan openen in voornamelijk China.

Verhoging dividend
Vorige maand meldde de fastfoodgigant dat het dividend gaat verhogen met 33%. Het is weliswaar een kleiner percentage dan de voorgaande 2 jaren, maar nog altijd is het de 6e keer op rij dat het dividend verhoogd wordt. Gisteren sloot het aandeel McDonald’s -1,72% op de Dow Jones Index en sloot op 54,18 dollar.

Fundamentals
Het Amerikaanse bedrijf McDonald’s krijgt 15 koop- en 4 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 0 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van McDonald’s is 64,72 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 54,18 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van McDonald’s is 3,53 dollar. Het bedrijf keert een dividend van 1,65 dollar uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 15,33.