Analisten verwachten over 2020 dalende omzet McDonald's

Morgen zal het Amerikaanse McDonald's haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. De omzet van het bedrijf uit Chicago over dit jaar komt uit op 19.27 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het concern 21.08 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

McDonald's Kharkiv ©

McDonalds
McDonalds


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 4.63 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.16 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 34.96 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.05 dollar. McDonald's 's dividendrendement komt neer op 2.34 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de horecasector ligt op een summiere 0.14 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 februari een interimdividend van 1290 dollar uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 230 dollar

Oppenheimer & Co, ABN AMRO en BMO Capital Markets gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 165.22 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 124 en de 232 dollar.

Historische beurskoersen aandeel McDonald's

fundamantele data mcdonald's

Klikt u hier voor dividend aandeel McDonald's. Het aandeel sloot dinsdag op 215.38 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.