Koersdoelen ASM International omhoog

Recent worden diverse koersdoelen voor ASM International opwaart bijgesteld. Bij ING Financial Markets werd het koersdoel naar 21,50 euro verhoogd met een herhaald houdenadvies. Bij zakenbank Citigroup wordt vandaag het koersdoel naar 22 euro gezet waarbij het houdenadvies herhaald wordt. De analisten van Citigroup duiden op de sterke back-end prestaties. Bij het back-end gedeelte stegen de boekingen met 29%.

Voor het aandeel staan op het moment van schrijven geen verkoopadviezen uit. Het aandeel noteert ruim 1,50 euro onder het gemiddelde koersdoel van 22,50 euro. Een investering op 1 januari dit jaar levert tot heden een rendement op van bijna 30%. Het aandeel behoort hiermee tot de outperformers van het Damrak dit jaar.

De resultaten over het derde kwartaal worden op 29 oktober gepresenteerd. ASM International zal een interim-dividend van 10 cent per aandeel betalen. In het tweede kwartaal dit jaar bedroeg de winst per aandeel 26 cent (verwaterd). De totale winst in dit kwartaal bedroeg 14,9 miljoen euro.