BPost wordt door analisten fair gewaardeerd aandeel genoemd

De koers van het aandeel BPost lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel BPost op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 26,48 euro. Dit is circa 0,05 procent minder dan de huidige koers van 26,84 euro.

De meest recente adviezen voor het transport-logistieke bedrijf zijn afkomstig van Barclays , JP Morgan en Jefferies & Co..

Koersdoelen voor BPost geconcentreerd

aandelenanalyses

De omzet van BPost over dit jaar komt uit op 2,86 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,4 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BPost in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 329 miljoen euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 1,64 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,37 uit.

Fors dividend BPost

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,32 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 4,92 procent. Het gemiddelde dividend van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een schamele 0,72 procent.

Laatste koersdoelen rond de 29 euro

Barclays , JP Morgan en Jefferies & Co. gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BPost 's marktkapitalisatie 5,37 miljard euro.

Historische koersen BPost afgelopen 10 jaar

aandeel bpost

Om 16.22 koerst het aandeel 0 procent lager op 26,84 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.