Rio Tinto, POSCO gaan MoU aan om de waardeketen van koolstofarme staal te onderzoeken

 • Rio Tinto (NYSE:RIO) en POSCO (NYSE:PKX), de grootste staalproducent in Zuid-Korea, hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend, of MoU, om gezamenlijk technologieën te onderzoeken, ontwikkelen en demonstreren voor de overgang naar een laag- waardeketen van koolstofemissiestaal.
 • Het partnerschap zal een reeks technologieën onderzoeken voor decarbonisatie in de hele waardeketen van staal, van ijzerertswinning tot staalproductie, inclusief de integratie van Rio Tinto 's ijzerertsverwerkingstechnologie en POSCO's staalproductietechnologie.
 • Beide partijen streven ernaar om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 66.05 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 44.61 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 23.98 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1459 GBp verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 4.09.

  Fors dividend Rio Tinto

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1081 GBp. Rio Tinto 's dividendrendement ligt dus op 18.1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwsector ligt op een summiere 0.81 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 7017 GBp

  JP Morgan, RBC Capital Markets en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 7463.3 miljard GBp. 33

  Historische beurskoersen aandeel Rio Tinto

  beurskoers riotinto

  Om 12.00 staat het aandeel 0.52 procent lager op 5971 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.