Rio Tinto werkt samen met Caterpillar voor emissievrije autonome vrachtwagens

 • Rio Tinto (NYSE:RIO) en Caterpillar (NYSE:CAT) ondertekenen een MoU voor de ontwikkeling van emissievrije autonome vrachtwagens van Caterpillar .
 • De autonome vrachtwagens zullen worden gebruikt bij de mijnbouwactiviteiten van Rio Tinto in West-Australië.
 • Door de samenwerking zal Rio Tinto samenwerken met Caterpillar om de ontwikkeling van de toekomstige 220-tons 793 emissievrije autonome vrachtwagen van de fabrikant te bevorderen, inclusief de validatie van de emissievrije technologie van Caterpillar .
 • De bedrijven zullen een reeks ontwikkelingsmijlpalen bereiken, waaronder een 793 prototype-pilotprogramma, testen en pre-productieproeven.
 • Naar verwachting zal 's werelds eerste operationele inzet van ongeveer 35 nieuwe Caterpillar 793 emissievrije autonome vrachtwagens in Gudai-Darri plaatsvinden zodra de ontwikkeling is voltooid.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit London volgens de analisten uit op 65.92 miljard GBp. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 44.61 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 23.55 miljard GBp. Over dit jaar ligt de consensus van Rio Tinto 's resultaat per aandeel op een winst van 1455 GBp. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 3.33 te liggen.

  Fors dividend Rio Tinto

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1184 GBp. Het dividendrendement ligt zodoende op 24.46 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een magere 0.81 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 4837 GBp

  Morgan Stanley , Barclays en JP Morgan gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 6050.88 miljard GBp. 14

  Om 16.01 staat het aandeel 0.25 procent hoger op 4841 GBp.

  Historische beurskoersen Rio Tinto

  fundamenteel onderzoek riotinto

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.