JNJ-vaccin gekoppeld aan nieuwe bijwerking: CDC

 • Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt het door Johnson & Johnson (JNJ) ontwikkelde COVID-19-vaccin in verband gebracht met een zeldzame nieuwe bijwerking, het Guillain-Barré-syndroom, een aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam tast de zenuwen aan.
 • Er waren 100 voorlopige gevallen van het Guillain-Barré-syndroom na toediening van 12,8 miljoen doses van het vaccin, aldus de CDC in een verklaring, meldt de Washington Post .
 • De Food and Drug Administration (FDA) is van plan om een nieuwe waarschuwing aan het vaccin toe te voegen die de incidentie van een ernstige bijwerking aangeeft.
 • In april heeft de FDA het patiënteninformatieblad van de injectie met enkelvoudige dosis bijgewerkt na het detecteren van zeer zeldzame gevallen van ongebruikelijke stollingsstoornissen na toediening van het vaccin.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit New Brunswick volgens de analisten uit op 94.47 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 82.58 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Johnson&Johnson Eindhoven Nederland ©

  Johnson&Johnson
  Johnson&Johnson


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 25.79 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 9.67 dollar verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 17.81.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.19 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.43 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheid ligt op een summiere 1.45 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 177 dollar

  Credit Suisse , ABN AMRO en KBC Securities gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 453.27 miljard dollar. 20

  Historische koersen Johnson & Johnson

  aandeel johnson&johnson

  Het aandeel sloot donderdag op 172.18 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.