BP biedt potentiële investering van $ 14 miljard in Schotse offshore windhuur

 • BP (NYSE: BP ) en partner EnBW zeggen dat ze een gezamenlijk bod hebben ingediend voor een leasegebied voor de kust van Schotland dat offshore windprojecten kan ondersteunen met een capaciteit van 2,9 GW.
 • BP zegt dat het gezamenlijke bod een potentiële investering van GBP 10 miljard ($ 14 miljard) vertegenwoordigt in Schotse offshore windprojecten en ondersteunende infrastructuur, waaronder havens, havens en scheepswerven.
 • Het bod was gericht op windturbines met vaste bodem in plaats van op drijvende turbines, die offertes van andere bedrijven inhielden, zegt BP 's hoofd voor gas en koolstofarme Dev Sanyal.
 • Equinor (NYSE:EQNR) zegt dat het een bod heeft uitgebracht op een drijvend windenergieproject in de leaseronde.
 • Het bedrijf exploiteert al het 30 MW drijvende offshore windpark Hywind voor de Schotse kust en is partner in verschillende andere Britse offshore windparken.
 • De resultaten van de ScotWind-leaseronde worden naar verwachting begin volgend jaar bekend gemaakt.
 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) en ScottishPower, eigendom van Iberdrola, zeiden vorige week dat ze samenwerken om een ??bod uit te brengen.

  De omzet van het concern uit London over dit jaar komt uit op 239.98 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 161.29 miljard GBp bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten BP in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  BP tankwagen Apeldoorn A1 ©

  BP
  BP


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 10.3 miljard GBp. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 51 GBp verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 6.

  Fors dividend BP

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 21 GBp verwacht. BP 's dividendrendement komt dus op 6.86 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 3 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 12 augustus een interim-dividend van 3933 GBp uit zal gaan keren.

  Meest recente koersdoelen rond de 371 GBp

  RBC Capital Markets, UBS en Deutsche Bank gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 6195.15 miljard GBp. 8

  Koershistorie BP van 2007 tot 2021

  koersgrafieken bp

  Het aandeel staat om 15.21 1.24 procent lager op 306.1 GBp.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.