Meritor kijkt naar elektrische bedrijfsvoertuigen met nieuwe investering in SEA Electric

  • Meritor (NYSE:MTOR) kondigt een aandeleninvestering aan in SEA Electric Holdings Pty Ltd.
  • Sea Electric wordt beschreven als een wereldleider in commerciële elektrische voertuigen voor stedelijke levering en logistiek. SEA Electric werkt momenteel samen met OEM's, dealers, operators en installateurs van bedrijfsvoertuigen om een reeks emissievrije vrachtwagens met op afstand gemonteerde elektrificatieoplossingen te leveren aan de middelzware en zware (klasse 3-8) bedrijfswagenmarkt.
  • Chris Villavarayan, CEO van Meritor (MTOR), zegt dat de nieuwe samenwerking met SEA Electric een nieuwe weg biedt om expertise in elektrificatieoplossingen voor de middelzware markt toe te passen.
  • SEA Electric ligt op schema om dit jaar meer dan 500 elektrische bedrijfsvoertuigen te leveren en is van plan om tegen eind 2023 meer dan 15.000 voertuigen op de weg te hebben.

    Over 2021 verdient het bedrijf uit Troy volgens de gepolste analisten uit op 3.9 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 3.04 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Meritor Inc in beeld plus taxaties 2021

    financiële analyse

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 179 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.46 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 10.39.

    Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de industriële bouwkundige bedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.61 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 2.08 miljard dollar. 3

    Historische beurskoersen Meritor Inc

    financiële analyse meritorinc

    Het aandeel staat om 15.47 2.5 procent lager op 25.55 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.