Phillips 66 bestudeert verhuizing naar EV-batterijen

 • Phillips 66 (NYSE:PSX) overweegt de financiering van een volledige Noord-Amerikaanse toeleveringsketen voor de productie van lithium-ionbatterijen, aangezien het zich uitbreidt naar de ontwikkeling van batterijcomponenten voor elektrische voertuigen en opslagsystemen, zegt CEO Greg Garland.
 • "Er komt een toeleveringsketen voor batterijen in Noord-Amerika, een toeleveringsketen voor batterijen in Europa", zegt Garland. "Dat is een kans voor ons om een ??concurrentievoordeel op het gebied van grondstoffen te nemen en dat verder in de waardeketen in batterijen te benutten."
 • De CEO zegt ook dat de "Amerikaanse raffinageactiviteiten in de toekomst kleiner zullen zijn, niet groter."
 • De toeleveringsketens van lithium-ionen zullen op korte termijn moeten worden gelokaliseerd, vertelt Garland aan Argus Media, aangezien Noord-Amerikaanse en Europese autofabrikanten hun afhankelijkheid van China willen verminderen voor de inkoop van essentiële onderdelen voor elektrische voertuigen.
 • Phillips 66 's bestaande bedrijf dat materialen levert aan bedrijven die grafietanodes voor EV-batterijen bouwen, wordt geschat op meer dan $ 1 miljard, en het bedrijf zegt dat het "een grotere rol wil spelen in de waardeketen.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Houston volgens de analisten uit op 1.56 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 1.04 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Phillips 66 Partners LP in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 667 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2.67 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13.47.

  Fors dividend Phillips 66 Partners LP

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.5 dollar verwacht. Het dividendrendement van Phillips 66 Partners LP ligt hiermee op 9.73 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 8.21 miljard dollar. 58

  Historische koersen Phillips 66 Partners LP afgelopen 10 jaar

  aandelenanalyses phillips66partnerslp

  Het aandeel sloot dinsdag op 35.96 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.