Raytheon, Northrop Grumman testen met succes hypersonisch vuurwapen

  • Raytheon Technologies (NYSE:RTX) en Northrop Grumman (NYSE:NOC) zeggen dat ze met succes de eerste testvlucht hebben voltooid van een scramjet-aangedreven Hypersonic Air-breathing Weapon Concept voor het Amerikaanse ministerie van Defensie.
  • De bedrijven zeggen dat ze "op schema" zijn om een wapenprototype aan het Pentagon te leveren dat hypersonische snelheden kan bereiken en kruisen - meer dan 5x de snelheid van het geluid.
  • De testraket werd losgelaten uit een vliegtuig, een solide raketmotor stuwde het wapen tot supersonische snelheid, waarna een scramjet-motor - die de lucht met geweld comprimeert voor verbranding - het wapen aanstak en versnelde, waardoor het hypersonische vlucht kon bereiken.
  • De bedrijven hebben in 2019 een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling, productie en integratie van Northrop's scramjet-motoren in Raytheon 's luchtademende hypersonische wapens.

    Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Waltham volgens de analisten uit op 65.19 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 56.59 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Raytheon in beeld plus taxaties 2021

    fundamenteel onderzoek

    Raytheon Californie kantoor ©

    Raytheon
    Raytheon


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6.17 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.07 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 21.93 te liggen.

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.24 procent. Het doorsnee dividend van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een schamele 0.83 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 77.16 miljard dollar. 53

    Het aandeel staat om 21.48 1.03 procent hoger op 89.27 dollar.

    Historische beurskoersen Raytheon

    fundamenteel onderzoek raytheon

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.