Positief momentum Lagardere

Een combinatie van een klassieke set-up in de RSI en een afgerond omkeerpatroon in de koers zet Lagardére technisch gezien in de startblokken voor hogere koersen. Hieronder volgt de beschrijving van set-up en koerspatroon. In de grafiek ziet u twee horizontale trendlijnen ingetekend staan. Voor de bespreking van het koerspatroon is de onderste lijn van belang. In de eerste helft van juni daalde de koers tot tweemaal toe naar de zone €18,50. Na de tweede keer wist de koers tot boven de trendlijn te breken en aan het begin van deze week zocht de koers dezelfde trendlijn nog een keer op.

<a href='/aandeel/78-lagardere'> Lagardere </a> grafiek, koers <a href='/aandeel/78-lagardere'> Lagardere </a> Nu niet vanuit het zuiden naar het noorden, maar vanuit het noorden naar het zuiden. U ziet dat de koers nu netjes is opgevangen door de trendlijn. Gevalletje oude weerstand, nieuwe steun. Met de draai die de koers gisteren heeft gemaakt wordt een dubbel-bodem koerspatroon afgerond. Aan het einde van een daling staat dit patroon in de theorie-boeken bekend als een omkeer-patroon. In de huidige situatie van Lagardére staat het patroon inderdaad aan het einde van een daling.

Positief momentum Lagardere

Wordt het huidige koersverloop in samenhang met de ontwikkeling van de RSI bekeken dan kan worden geconcludeerd dat de indicator de visie van hogere koersen ondersteunt. Allereerst ziet u een groene pijl in de RSI ingetekend staan. Toen Lagardére haar tweede bodem rond de zone €18,50 zette, wist de indicator een hogere bodem te zetten. Dat niet alleen, de bodem werd ook nog eens boven de belangrijke OS-waarschuwingslijn gezet. Conclusie: vanuit de klassieke theorie Positieve Divergentie en vanuit de Range Rule Theorie een belangrijke indicatie. Bij de recente terugtest op de horizontale steunlijn in de koers zet de indicator een bodem rond grofweg 45. Deze zone staat bekend als het draaipunt van Bear naar Bull Market Range. Zowel de koersgrafiek als de indicator signaleren verder positief momentum .

Wel een stoploss

Geert Jan Nikken, Gokhan Erem, <a href='/begrippen/388-technische-analyse'> Technische analyse </a>Indien u zich in bovenstaande visie kunt vinden is een ABN Turbo Long Lagardére een interessante beleggingsmogelijkheid. ABNAMRO heeft momenteel een long turbo uitstaan met een stop-loss net onder het niveau van de dubbele bodem. Het hoeft geen betoog dat de visie van verdere opwaartse ruimte komt te vervallen indien blijkt dat de koers terugvalt door de trendlijn en al helemaal als blijkt dat de koers terugvalt onder €18,50. De ingebouwde stop-loss behoedt u dan voor verdere kleerscheuren.

Geschreven door Geert-Jan Nikken van Erem + Nikken.