Analisten noemen Ageas noch duur noch goedkoop

De koers van het aandeel Ageas lijkt nu, mede door de laatste koersstijgingen van het aandeel, conform de meeste taxaties te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Ageas op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 42,32 euro. Dit is circa 2 procent minder dan de huidige koers van 43 euro.

Veel eenstemmigheid waarderingen Ageas

fundmantele data

De omzet van Ageas over dit jaar komt uit op 11,34 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 12,85 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ageas in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 667 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,3 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13,03.

Fors dividend Ageas

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,88 euro verwacht. Ageas 's dividendrendement komt hiermee op 4,37 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een prima 1,66 procent.

Recentste taxaties rond de 46 euro

DeGroof Petercam, Credit Suisse en Exane BNP Paribas gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Ageas ' nu rond de 9,13 miljard euro.

Historische beurskoersen Ageas

financiele analyse ageas

Het aandeel staat om 17.39 0,28 procent lager op 43 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.