Apple introduceert Face ID en werkt aan zelfrijdende auto

Apple heeft een bewogen periode achter de rug waarin het zelfs de positie als meest waardevolle bedrijf ter wereld verloor aan de grote concurrent Microsoft. Een goede rally op de beurs aan het einde van november zorgde er echter weer voor dat Apple terug is als waardevol aandeel. Intussen heeft het bedrijf de Face ID gelanceerd en denkt het weer na over autonoom rijden in 2025.

Apple verliest positie als meest waardevolle bedrijf

Vorige maand verloor Apple de positie als meest waardevolle bedrijf aan Microsoft. Eigenlijk is het al sinds 2010 een wisselende eerste plaats voor de beide techreuzen, al was Apple al bijna een jaar ongeslagen de nummer een. In het derde kwartaal van 2021 had Apple echter een omzet die 6 miljard lager uitviel dan geraamd. De marktwaarde steeg eind november echter weer naar een waarde van 2.590 miljard waarmee Apple (voor even) Microsoft weer van de troon stootte. De verschillen zijn echter zo miniem dat het elke dag weer anders kan zijn.

Apple werkt aan Face ID

Het bedrijf zit zeker ook niet stil en is hard bezig met het lanceren van nieuwe producten. Dat is volgens Anke Janssen van de technische website TECHSPRING dan ook bijzonder hard nodig om de concurrentie met Microsoft voor te blijven en de tegenvallende resultaten van het derde kwartaal goed te maken. “Apple is volgens hen al jaren een toonaangevend merk in de industrie, maar dreigt deze nu kwijt te raken als het zichzelf niet verder ontwikkelt. Onder deze ontwikkelingen bevindt zich ook het introduceren van een Face ID” adds Janssen. Deze Face ID kan gebruikt worden om in te loggen op je telefoon in plaats van met een inlogcode of pin. In het patent dat Apple wil introduceren worden zonnebrillen meegenomen als beperkende factor die de Face ID alsnog moet omzeilen om je gezicht goed te keuren als inlogmethode. Ook zou het apparaat vermoeide ogen moeten herkennen, waardoor het de scherminstellingen aanpast.

Apple wil zelfrijdende auto lanceren

Een andere troef die beleggers enthousiast maakt is de tijd en energie die Apple wil steken in een zelfrijdende auto. Al jaren is Apple bezig zo’n auto op de markt te zetten, maar nu lijkt het er echt van te komen. Het zou zelfs gaan om een volledig zelfrijdend rijtuig en niet alleen om software een van de modellen auto’s die Apple heeft bedacht zou zelfs geheel zonder stuur, rem en gas heeft. Het is afwachten wanneer de auto op de markt opgaat want de plannen zijn nog niet helemaal klaar. Er zou ook contact zijn met andere autofabrikanten die mogelijk oren hebben naar het produceren van de auto’s. Het project loopt al sinds 2014 onder de naam ‘Project Titan.’