Omnicell voltooit overname van ReCept ter waarde van 100 miljoen dollar

  • Omnicell (NASDAQ:OMCL) voltooide de overname van ReCept Holdings voor $ 100 miljoen in contanten, onder voorbehoud van aanpassingen.
  • De toevoeging van ReCept's gespecialiseerde apotheekbeheerdiensten voor gezondheidssystemen, leveranciersgroepen en federaal gekwalificeerde gezondheidscentra breidt Omnicell's Advanced Services-portfolio uit om de gespecialiseerde apotheekmarkt aan te pakken.
  • ReCept boekte een jaarlijkse terugkerende omzet van $24 miljoen voor de 12 maanden eindigend op 30 september.
  • De transactie zal naar verwachting vanaf het eerste kwartaal van 2023 bijdragen aan de non-GAAP EBITDA van Omnicell.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Mountain View volgens de analisten uit op 1.13 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het concern 892.21 miljoen dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Omnicell Inc in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 175 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.81 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 42.57 te liggen.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de gezondheidsproducten- en diensten levert een beperkt dividendrendement van circa 1.27 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 6.83 miljard dollar. 34

    Het aandeel sloot vrijdag op 162.2 dollar.

    Historische koersen aandeel Omnicell Inc

    fundamantele data omnicellinc

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.