Analisten verrast door resultaten Dell

Het Amerikaanse Dell, bekend van onder andere haar computers, heeft over het afgelopen kwartaal een nettowinst geboekt van 727 miljoen dollar. De omzet van het computerconcern daalde met 3%. De winst per aandeel Dell kwam in het afgelopen kwartaal uit op 0,37 dollar. Dell presenteerde vrijdag haar cijfers over het afgelopen kwartaal middels een persbericht. Analisten reageren verrast op de cijfers van Dell.

Resultaten
Over het afgelopen kwartaal behaalde Dell een nettowinst van 727 miljoen dollar hetgeen een daling van 5% betekende in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel Dell kwam in het afgelopen kwartaal uit op 0,37 dollar en is hiermee hoger uitgevallen dan waar analisten vanuit gingen. Analisten rekenden namelijk op een winst per aandeel van 0,33 dollar. De omzet van Dell viel licht lager uit met 3% en kwam daarmee uit op 15,16 miljard dollar.

In het zakelijke segment realiseerde Dell in het afgelopen kwartaal een omzet van 12,3 miljard dollar, een daling van 6% ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop in het aantal notebooks bleef gelijk en de verkoop van servers daalde met 4%. In de consumentenmarkt deed Dell betere zaken en zag haar notebook verkopen stijgen met 67%. Het aantal verkochte desktops daalde echter met 20%.

Profijt
Dell meldde dat het flink geprofiteerd heeft van kostenreducties door 8900 banen te schrappen in het personeelsbestand. Daarnaast profiteerde Dell van de meevallende verkopen van nieuwe producten in het afgelopen kwartaal. De verkopen lieten een daling zien van 3,1% tot 15,2 miljard dollar en dit is lager dan waar analisten vanuit gingen, zij rekenden namelijk op een verkoopcijfer van 16,4 miljard dollar.

Dell liet verder weten dat het de huidige omstandigheden in de IT-sector wereldwijd ziet als een uitdaging en niet zozeer als een bedreiging. Dell benadrukte dat het verder zal blijven gaan met het verlagen van de kosten.

Consensus Dell
De Amerikaanse computerfabrikant Dell krijgt door analisten momenteel 14 koop-, en 20 houdadviezen. Dell krijgt daarnaast 1 verkoopadvies afgegeven op 13 november door Goldman Sachs . Het gemiddelde koersdoel van Dell komt uit op 21,28 dollar.

Het aandeel Dell wordt verhandeld op de NASDAQ wat onderdeel vormt van de New York Stock Exchange. Het aandeel noteert momenteel een stand van 10.30 dollar een stijging van 5% in vergelijking met de slotkoers van gisteren.

De consensus van analisten over de winst per aandeel van Dell voor 2009 is 1,38 dollar. Het bedrijf keert geen dividend uit aan haar aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige ramingen van analisten 7,13.