Vertrouwen in Commerzbank totaal weggeslagen

De afgelopen weken regent het koersdoelverlagingen en downgrades voor het aandeel Commerzbank. Vandaag gaven zowel Barclays als Nomura verkoopadviezen voor het aandeel. Het laagste koersdoel (van Equinet) staat op 1 euro. De rode draad bij alle downgrades is de vrees voor een grote kapitaalsverwatering door de geplande emissie. Het gros van de analisten noemt de huidige koers van 1,19 euro nog steeds te hoog en raden aan het aandeel te verkopen (15 verkoopadviezen).

" Aandeel nog steeds te duur"

Zakenbank Credit Suisse verlaagde vandaag haar advies naar houden bij een koersdoel van 1,25 euro. De kapitaalsverhoging kwam bij de analisten als een verrassing. De analisten noemen de koers van het management vanaf november 2012 180 graden omgedraaid. Het is voor de analisten naarstig wachten op enige zekerheden van het bedrijf op gebied van toekomstige kasstromen. Eerder sprak de Duitse zakenkrant Die Welt over de situatie van Commerzbank van meer verliezers dan winnaars. Klikt hier hier> voor het artikel van Die Welt.

Koers Commerzbank afgelopen 12 maanden

koers Commerzbank, grafiek Commerzbank

De bovenstaande grafiek toont Commerzbank’s koers over de afgelopen 12 maanden. Te zien is dat het aandeel nu op haar 12-maands dieptepunt bivakkeert. Historisch gezien is dit ook haar laagste koers ooit.

In de zomer van 2008 werd het aandeel nog voor koersen rond de 18 euro verhandeld. Dit was nog voor de overname van de Dresdner Bank en het failliet van Lehman Brothers.

Om 14.07 noteert het aandeel 1,49 in de min op 1,19 euro.