Novartis wint FDA-goedkeuring voor behandeling van prostaatkanker

 • Woensdag heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de Zwitserse farmaceutische gigant Novartis (NYSE:NVS) toestemming gegeven om zijn radioligandtherapeutisch middel Pluvicto op de markt te brengen als een behandeling voor bepaalde volwassen patiënten met prostaatkanker.
 • Volgens de door de FDA aangekondigde labelinformatie is Pluvicto, geïdentificeerd als lutetium Lu 177 vipivotide tetraxetan in generieke termen, goedgekeurd voor intraveneus gebruik bij prostaatspecifiek membraanantigeen (PSMA)-positieve gemetastaseerde castratieresistente prostaatkanker (mCRPC).
 • De medicatie is geïndiceerd voor patiënten die remming van de androgeenreceptor (AR)-route en op taxaan gebaseerde chemotherapie hebben gekregen.
 • De beslissing was gebaseerd op resultaten van de fase III VISION-studie waarin de behandeling die voorheen 177Lu-PSMA-617 heette, samen met de standaardzorg (SOC) de algehele overleving verbeterde bij PSMA-positieve mCRPC-patiënten in vergelijking met de SOC alleen.
 • Novartis (NVS) heeft Pluvicto aan zijn pijplijn toegevoegd als onderdeel van de overname in 2018 van de in de VS gevestigde fabrikant van kankergeneesmiddelen, Endocyte.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Basel volgens de analisten uit op 53.04 miljard CHF. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 52.88 miljard CHF verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyse

  De analisten rekenen voor 2022 op een nettowinst van 13.3 miljard CHF. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.21 CHF over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13.82.

  Fors dividend Novartis

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.36 CHF. Novartis 's dividendrendement komt neer op 3.91 procent. Het gemiddelde dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.37 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 193.75 miljard CHF. 15

  Het aandeel staat om 17.37 0.63 procent lager op 85.85 CHF.

  Historische beurskoersen Novartis

  aandelenanalyse novartis

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.