Novartis in top Zwitserse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Novartis kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.5 CHF. Novartis 's dividendrendement komt hiermee op 4.03 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.07 procent op.

Historische dividendrendementen Novartis

Morgen zal het Zwitserse Novartis haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 52.39 miljard CHF. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 51.74 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2023

koersdata

Novartis Kopenhagen ©

Novartis
Novartis


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 13.57 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6.6 CHF verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13.14.

Meest actuele taxaties rond de 88 CHF

De meest recente adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Deutsche Bank , Berenberg en Jefferies & Co..

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 193.88 miljard CHF.

Historische beurskoersen Novartis

koersdata novartis

Het aandeel staat om 14.54 0.14 procent hoger op 86.75 CHF.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.