Pfizer breidt RSV-portfolio uit met deal om ReViral over te nemen voor maximaal $ 525 miljoen

 • In een poging om zijn portefeuille gericht op respiratoir syncytieel virus (RSV) te versterken, heeft Pfizer (NYSE:PFE) ingestemd met de overname van het particuliere ReViral voor een totaalbedrag van maximaal $ 525 miljoen, inclusief mijlpalen in de aanloop en ontwikkeling.
 • ReViral heeft klinische kandidaten die gericht zijn op RSV-infectie, waaronder sisunatovir, een orale remmer om virale fusie met gastheercellen te blokkeren.
 • Ondersteund door Fast Track-aanduiding door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), ondergaat sisunatovir momenteel fase 2-onderzoeken bij zuigelingen na een fase 2-onderzoek naar RSV-uitdaging bij mensen bij gezonde volwassenen.
 • De programma's, ontwikkeld door ReViral, zullen naar verwachting meer dan $ 1,5 miljard aan jaarlijkse inkomsten genereren als ze succesvol zijn, volgens Pfizer (PFE).
 • "De voorgestelde overname van ReViral's pijplijn van therapeutische kandidaten is een aanvulling op onze inspanningen om de eerste kandidaat voor een vaccin te ontwikkelen die bescherming biedt tegen deze schadelijke ziekte", zegt Annaliesa Anderson, Senior Vice President bij het bedrijf.

  Over 2022 verdient het bedrijf uit New York City volgens de gepolste analisten uit op 105.44 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 81.29 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2022

  fundamenteel onderzoek

  Pfizer Rotterdam noord ©

  Pfizer
  Pfizer


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 39.47 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6.86 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7.24 te liggen.

  Fors dividend Pfizer

  De consensus van het dividend ligt op 1.65 dollar per aandeel. Pfizer 's dividendrendement komt hiermee op 3.32 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.37 procent op.

  Laatste koersdoelen rond de 53 dollar

  De meest recente adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van JP Morgan, Barclays en UBS .

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 276.46 miljard dollar. 29

  Het aandeel sloot woensdag op 49.66 dollar.

  Historische koersen Pfizer afgelopen 10 jaar

  fundamenteel onderzoek pfizer

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.