Pfizer en BioNTech dienen gegevens in bij EMA voor COVID-19-vaccin voor kinderen

 • Pfizer (PFE) en BioNTech (BNTX) hebben gegevens ingediend bij het Europees Geneesmiddelenbureau ter ondersteuning van hun COVID-19-vaccin voor gebruik bij kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar.
 • Gegevens van een fase 2/3-onderzoek toonden aan dat een regime van twee doses van 10 µg een vergelijkbare antilichaamrespons registreerde als twee doses van 30 µg die werden gegeven aan personen van 16 tot 25 jaar in een ander onderzoek.
 • Het vaccin werd ook goed verdragen in de leeftijdsgroep van 5-11 jaar.
 • Dezelfde gegevens werden naar de FDA gestuurd voor het verzoek van de bedrijven om de autorisatie in de VS voor die populatie te verlengen. Een adviespanel van een bureau zal dat verzoek op 26 oktober bespreken.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 80.93 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 41.91 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Pfizer in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Pfizer Nederland Rotterdam ©

  Pfizer
  Pfizer


  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 23.43 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Pfizer 's resultaat per aandeel op een winst van 4.12 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 10.4 te liggen.

  Fors dividend Pfizer

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.58 dollar verwacht. Pfizer 's dividendrendement ligt dus op 3.69 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.37 procent.

  Laatste taxaties rond de 44 dollar

  JP Morgan, ABN AMRO en Barclays gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 237.19 miljard dollar. 26

  Om 20.31 koerst het aandeel 0.55 procent hoger op 42.86 dollar.

  Historische koersen Pfizer

  koersgrafieken pfizer

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.