France telecom wordt Orange

Vanaf 1 juli zal France Télécom door het leven gaan als Orange . Aandeelhouders van France Télécom zijn deze week akkoord gegaan met de naamswijziging in Orange . Het bedrijf zal op de beurs te vinden zijn onder de afkorting ORA. Met de naamswijziging hoopt het bedrijf zijn internationale activiteiten beter te kunnen ontplooien.

France Télécom wordt <a href= Orange ' align=middle/>
France Télécom wordt Orange

France Télécom wordt Orange

De naam Orange wordt door France Télécom al gebruikt voor een groot deel van de activiteiten in binnen- en buitenland. Echt verrassend mag de stap dan ook niet genoemd worden. Orange was sinds 2003 actief in Nederland, toen het fuseerde met Wanadoo. Tegenwoordig worden de diensten aangeboden onder Online.nl, dat sinds 2007 in handen is van T-Mobile.

Onder de nieuwe naam wil het bedrijf zich beter gaan profileren op de internationale markten. France Télécom heeft momenteel ongeveer 230 miljoen klanten, waarvan 172 miljoen mobiele gebruikers.

Eerstekwartaalcijfers

De resultaten die France Télécom eind april naar buiten bracht waren echter niet om over naar huis te schrijven. Het bedrijf zag in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet dalen met 6% tot 10,3 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat afnam met 9% tot 3,1 miljard euro. Dit was iets minder dan analisten vooraf op hadden gerekend.

France Télécom had vooral last van prijsvechters op de France markt, terwijl het ook probeert om zijn klanten meer mobiel internet af te laten nemen. Onder de naam Orange hoopt het bedrijf zijn succes te boeken in deze groeiende markt.

Consensus

De consensus voor het aandeel is licht positief. Er staan 9 koop-, 10 houd- en 8 verkoopadviezen uit. Het geeft wel aan dat analisten zeer verdeeld zijn over het aandeel.

Eensgezinder zijn de analisten over het opwaarts potentieel van het toekomstige Orange . Met een gemiddeld koersdoel van 9,15 euro wordt er een rendement verwacht van ruim 10%.