UBS haalt Franse banken van negatieve lijst

De Zwitserse zakenbank UBS heeft recent een aantal Europese banken nader onder de loep genomen en enkele taxaties opwaarts bijgesteld. Daarbij zijn tegelijkertijd ook de Franse aandelen BNP Paribas en Société Générale van de ‘Alpa Preferences Least Preferred’ lijst geschrapt, omdat deze volgens de analisten goede vooruitgang hebben geboekt.

BNP Paribas van lijst geschrapt

BNP Paribas is door UBS van de ‘Alpa Preferences Least Preferred’ lijst geschrapt, omdat de analisten optimistischer zijn over de verwachtingen voor Franse banken in het komende jaar. Mede daarom is het advies voor BNP Paribas verhoogd van ‘neutral’ naar ‘buy’, terwijl het koersdoel opwaarts is bijgesteld van 46 euro naar 62 euro.

Daarbij wijzen de analisten erop dat BNP Paribas als gevolg van sterke seizoensgebonden opbrengsten uit vastrentende waarden, valuta’s en grondstoffen in het eerste kwartaal van 2014 naar de top van de sector kan terugkeren.

Neutral advies voor SocGen

Société Générale is eveneens door UBS van de lijst geschrapt, terwijl het advies is verhoogd van ‘sell’ naar ‘neutral’. Voor Société Générale geldt volgens de analisten dat de bank in 2013 vooruitgang heeft geboekt om zijn kapitaalstructuur en balans te verbeteren. Zodoende hebben de analisten tevens het koersdoel verhoogd van 27,40 euro naar 43 euro.

Winstverwachtingen verhoogd

Voor UniCredit heeft UBS zijn koersdoel verhoogd van 4,50 euro naar 5,40 euro. De koersdoelverhoging voor de Italiaanse bank volgt op een risicopreventie voor het vierde kwartaal, vanwege de komende balanscontrole door de Europese Centrale Bank. Daarnaast wijzen de analisten op de verdere herstructurering van de Italiaanse bancaire reus. UBS heeft daarnaast zijn winstverwachtingen voor 2014 en 2015 verhoogd.

Het advies is wel gehandhaafd op ‘neutral’, omdat het aandeel over het afgelopen jaar 23% beter heeft gepresteerd ten opzichte van het gemiddelde binnen de sector.