Vijf favoriete Amerikaanse aandelen

Diverse analisten hebben zich opgemaakt voor 2014 en daarbij hun verwachtingen afgegeven over aandelen waarvan zij verwachten dat deze sterk zullen presteren. In dit artikel worden vijf favoriete Amerikaanse aandelen belicht, met daarbij een korte toelichting. Daarbij biedt het laagst afgegeven koersdoel voor deze favoriete aandelen een opwaarts potentieel van 37%.

Biogen

Biogen blijft een van de favoriete bedrijven in d biotechnologiesector. Zo wijst Credit Suisse erop dat het aandeel momenteel wordt verhandeld op 21 keer de verwachte opbrengsten in 2015, waarmee het bedrijf volgens de analisten niet overgewaardeerd is.

Credit Suisse heeft voor Biogen het koersdoel voor 2014 opwaarts bijgesteld van 290 dollar naar 375 dollar, terwijl analisten gemiddeld een koersdoel hebben uitstaan van 252,58 dollar.

Hess Corporation

Hess Corporation is de op een na grootste producent van schaliegas in de schalieregio Bakken, wat North Dakota en Montana bestrijkt. In tegenstelling tot andere producenten in deze regio maken de productie en reserve slecht voor een kwart van de activa van Hess uit.

De analisten van Bank of America Merrill Lynch zien daarom kansen en hebben voor het aandeel en koersdoel afgegven van 115 dollar, wat daarmee het hoogste koersdoel is dat voor het aandeel uitstaat. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 90 dollar.

FireEye

Een van de beursintroducties in 2013 was FireEye, dat sindsdien sterk heeft gepresteerd en zijn momentum heeft weten vast te houden. FireEye biedt digitale beschermingsproducten voor bedrijven en overheden. Zo biedt het bedrijf software tegen malware, waarbij onder meer al het internetverkeer wordt geanalyseerd.

Volgens analisten is het positief voor beleggers dat het aandeel niet meer op zijn hoogtepunt staat en daarmee een veel beter instapniveau biedt. Bij Cowen hanteren de analisten voor FireEye een koersdoel van 53 dollar, terwijl de consensus richting de 50 dollar gaat.

Novavax

Novavax is een aandeel dat zowel bij de analisten van Lazard als FBR Capital op de favorietenlijst staat. Dit biotechnologiebedrijf gebruikt nanodeeltjestechnologie om vaccins te ontwikkelen voor diverse infectieziekten. Momenteel heeft het edrijf zes kandidaat-vaccins in klinische studies, waarbij een zevende wordt geprepareerd voor een Fase 1 studie.

Zowel Lazard als FBR Capital hebben voor Novavax een koersdoel uitstaan van rond 11 dollar, wat op het huidige koersniveau een winst zou genereren van circa 180%. Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 7 dollar.

Pioneer Natural Resources

Pioneer Natural resources is een grote speler in de Permian regio in Texas. Het afgelopen jaar was dit een aantrekkelijk aandeel voor beleggers. Daarbij gingen het afgelopen halfjaar de geruchten de ronde dat een van de grotere spelers bereid zou zijn om Pioneer over te nemen. Dit zou in dat geval een relatief dure overname worden, aangezien de marktkapitalisatie van Pioneer momenteel 25 miljard dollar is.

De analisten van Bank of America Merrill Lynch hebben voor het aandeel een koersdoel afgegeven van 275 dollar, terwijl de koers momenteel rond de 180 dollar ligt. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 234 dollar.