Exane BNP Paribas positief over Europese autosector

De analisten van de Franse zakenbank Exane BNP Paribas hebben begin deze week de Europese autosector nader onder de loep genomen. Zelfs met de verwachte krimp zien de analisten voor de sector voldoende lichtpunten, waarbij Daimler , Volkswagen, Michelin en Faurecia als favoriete aandelen gelden. Op basis van de consensus komt er echter een ander aandeel als favoriet bovendrijven.

Exane BNP Paribas stelt dat 10% van de respondenten aan een recent onderzoek hebben aangegeven te anticiperen op een krimpende sectorindex in het lopende jaar. Mede daarom zijn de analisten op korte termijn voorzichtig, zeker met het oog op het komende rapportageseizoen.

Favoriete aandelen

fundamenteel gezien is Exane BNP Paribas echter nog altijd positief over de autosector, waarin het een aantal ‘Top Picks’ heeft.

Allereerst is dat Daimler , waarvoor het advies is vastgesteld op ‘outperform’ met een koersdoel van 74 euro. Voor concurrent BMW is Exane BNP Paribas juist negatief gestemd en luidt het advies ‘underperform, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 84 euro.

Een andere favoriet voor de analisten is Michelin , waarvoor een koopadvies is afgegeven en recent het koersdoel is verhoogd van 86 euro naar 95 euro. Voor die andere bandenfabrikant, het Duist Continental, is Exane BNP Paribas minder positief. Hiervoor hanteren de analisten een ‘neutral- advies’ met een koersdoel van 170 euro.

Sectorfavoriet

Op basis van de consensus geldt Volkswagen nog altijd als sectorfavoriet. Voor het aandeel staan 27 koop- en 3 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies heeft afgegeven. Daarbij behoort de koers-winstverhouding van 4,32 tot de laagste binnen de sector.

Volkswagen wordt gevolgd door BMW , waar slechts 1 analist een verkoopadvies heeft afgegeven tegenover 14 houd- en 18 koopadviezen. Daimler completeert de top-3 met 4 verkoop-, 7 houd- en 19 koopadviezen. De k/w voor BMW en Daimler ontlopen elkaar daarbij niet veel, 10,72 om 10,80.