Analisten noemen Amgen op fair value

De koers van Amgen lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Amgen zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 8 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 192,5 dollar. Dit is ruim 3 procent meer dan de huidige beurskoers van 190,13 dollar.

Veel onzekerheid waarderingen Amgen

fundamenteel onderzoek

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 22,61 miljard dollar. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 22,85 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amgen in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 9,34 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 13,41 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 14,18.

De consensus van het dividend ligt op 5,08 dollar per aandeel. Amgen 's dividendrendement is dus 2,67 procent. Het doorsnee dividendrendement van de biotechnologiebedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 197 dollar

Cowen and Company, Morgan Stanley en Piper Jaffray gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amgen 's beurswaarde 140,35 miljard dollar.

Historische beurskoersen aandeel Amgen

aandeel amgen

Het aandeel sloot zondag op 190,13 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.