Farmabedrijf Arseus zet strategische specialisatie verder

Het farmabedrijf Fagron heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 386 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 14,4 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst kende weliswaar een inkrimping met 14 procent tot 43,8 miljoen euro, maar die daling is te wijten aan een eenmalige fiscale last op activiteiten in Brazilië. Wanneer geen rekening wordt gehouden met deze eenmalige kost, is er sprake van een winstgroei met 21,2 procent naar 52,6 miljoen euro.

Het bedrijf zal volgens Ger van Jeveren, chief executive van Fagron , dit jaar zijn resterende dentale en medische activiteiten verkopen. Daarmee zal de onderneming volgens van Jeveren worden omgevormd tot een puur wetenschappelijk research-bedrijf dat voor bereidingsapotheken innovatieve oplossingen en concepten ontwikkelt en totale informatica-topassingen aanbiedt aan medische professionals.

Binnen die strategie zijn dit jaar voor de divisie Fagron, gespecialiseerd in magistrale bereidingen, al vijf acquisities voor een totaalbedrag van 160 miljoen dollar vastgelegd.

Bron: Express.be