Goldman Sachs blijft voorzichtig over kapitaalgoederensector

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft onlangs Europese kapitaalgoederen ondernemingen onderzocht en naar aanleiding daarvan een aantal taxaties doorgevoerd. Zo zijn de analisten minder te spreken over het Zwitserse ABB , terwijl het Franse Alstom juist een opwaardering heeft gekregen. De koersdoelen liggen echter ver onder de gemiddelden.

Goldman Sachs stelt vast dat de sector voor kapitaalgoederen in de afgelopen maanden ondermaatse prestaties heeft geleverd. Daarbij wordt door de analisten gewezen op de zwakkere groeivooruitzichten als gevolg van investeringen in opkomende markten.

Over het algemeen blijft Goldman Sachs dan ook een voorzichtige houding handhaven voor de sector. Een stabiliserende vraag in gevestigde markten zal de zwakte in de opkomende markten stabiliseren, aldus de analisten.

Taxatiewijzigingen

Naar aanleiding hiervan heeft Goldman Sachs een aantal taxatiewijzigingen doorgevoerd, zowel opwaarts als neerwaarts. Zo is het advies voor Alstom verhoogd van ‘sell’ naar ‘neutral’, waarbij het koersdoel is gehandhaafd op 22 euro. Hiermee voorzien de analisten een rendement op termijn van ruim 13%. Gemiddeld hebben analisten een koersdoel van 25,68 euro uitstaan, waarmee het verwacht rendement ruim 32% is.

Voor GEA Group zijn de analisten echter minder positief. Het advies voor het aandeel is verlaagd van ‘buy’ naar ‘neutral’, terwijl het koersdoel is bijgesteld van 36 euro naar 35 euro. Hiermee ziet Goldman Sachs voor de koers een opwaarts potentieel van ruim 2%, terwijl gemiddeld analisten een rendement voorzien van ruim 7%.

Goldman Sachs ziet ook minder perspectief voor ABB . Hiervoor is het advies verlaagd van ‘neutral’ naar ‘sell’, terwijl het koersdoel is bijgesteld met 2 Zwitserse frank tot 19,30 Zwitserse frank. Daarmee voorzien de analisten voor de koers een daling van bijna 14%.