Arseus zoekt naar nieuwe overnames voor dochter Fagron

Het farmabedrijf Fagron heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 101,3 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 26,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei dient in belangrijke mate te worden toegeschreven aan de divisie Fagron, verdeler van grondstoffen voor apothekers, waar een omzetstijging met bijna 31 procent tot 88,3 miljoen euro kon worden gemeld.

Fagron dankt die vooruitgang naar eigen zeggen vooral aan de toenemende vraag naar geïndividualiseerde farmaceutische patiëntenzorg. Fagron zegt de groei van de divisie verder te willen ondersteunen, waarbij onder meer gekeken wordt naar overnamemogelijkheden in Europa en Noord-Amerika.

Bij de technologie-divisie Corilus werd een omzetgroei met 2,9 procent naar 10,6 miljoen euro geregistreerd. De afdeling HL Technology liet een stijging met 5,7 procent tot 2,5 miljoen euro optekenen. Fagron merkt nog op nog dit jaar alle activiteiten van de divisies Healthcare Solutions en Healthcare Specialties te willen verkopen.

Bron: Express.be