Omzet van GDF Suez in België met kwart gestegen

Het Franse nutsbedrijf GDF Suez , eigenaar van Electrabel, heeft in België tijdens de eerste drie maanden van dit jaar een omzet gerealiseerd van 3,5 miljard euro. Dat betekende een stijging met 25 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Door het zachte winterweer kende de verkoop van aardgas nochtans een terugval.

De groep heeft zijn aandeel op de Belgische markt voor aardgas de voorbije jaren zien dalen, maar volgens GDF Suez is er sinds enkele tijd sprake van een stabilisering op ongeveer 45 procent. Ook de verkoop van elektriciteit aan particulieren kende een daling. Maar ook daar wordt gewag gemaakt van een stabilisering op ongeveer 50 procent sinds het tweede kwartaal van vorig jaar.

Anderzijds wordt gemeld dat bij de activiteit van divisies zoals Tractebel en Fabricom goede resultaten werden opgetekend. Onder meer kon door heropstart van reactoren in de kerncentrales van Doel en Tihange opnieuw een grotere productie worden gerealiseerd. De twee betrokken reactoren liggen sinds maart echter opnieuw stil.

Bron: Express.be