Optimisme over Bank of America

Het aandeel Bank of America staat op veel kooplijsten bij analisten. De resultaten van het bedrijf over 2017 lagen boven de verwachtingen van de meeste analisten. Dit ondanks het nemen van een flinke fiscale post in 2017. Analist Ari Wald van Oppenheimer verwacht dat het aandeel binnenkort een forse opwaartse beweging zal maken zo stond op Bank of America nog steeds voldoende opwaarts potentieel heeft.

Outperformer

Over de afgelopen maanden outperformde Bank of America haar peers waar onder JP Morgan Chase , Capital One Financial en Citigroup . Topman Brian Moynihan gaf ondanks zijn forse salarisverhoging aan om meer te gaan bezuinigen en door te gaan met het verkopen van niet-kern activiteiten. In Amerika heeft Bank of America de grootste positie in de consumentenmarkt. Momenteel heeft de bank ruim 24,2 miljoen mobiele gebruikers (12 procent meer dan 2016).

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 92,31 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 87,35 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Bank of America in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 25,62 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,51 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,79 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,59 cent. Bank of America 's dividendrendement komt neer op 1,84 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bankensector ligt op een magere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 35 dollar

KBC Securities, Oppenheimer & Co en Sanford C. Bernstein & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Bank of America 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 322,69 miljard .

Het aandeel staat om 17.37 1,09 procent hoger op 32,1 dollar.

Historische koersen aandeel Bank of America

aandeel bankofamerica

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.