Analisten gaan uit van recordjaar voor Bouygues

Morgen zal het Franse Bouygues haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 55.14 miljard euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2022 toen het concern 44.32 miljard euro ontving.

Historische omzetten en resultaten Bouygues in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.17 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.1 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 10.2.

Fors dividend Bouygues

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.8 euro verwacht. Bouygues 's dividendrendement komt neer op 5.69 procent. Het doorsnee dividendrendement van de industr. goederensector ligt op een zeker aantrekkelijke 3.03 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op euro een interim-dividend van 1802 euro uit zal gaan keren.

Laatste koersdoelen rond de 38 euro

De meest recente adviezen voor het industriële goederenbedrijf zijn afkomstig van Barclays , HSBC en Citigroup .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 12.01 miljard euro.

Historische koersen Bouygues voorbije 17 jaar

beurskoersen bouygues

Om 13.58 staat het aandeel 0.92 procent hoger op 31.61 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.