Ageas krijgt goedkeuring van NBB voor herverzekeringsactiviteiten

De Nationale Bank van België ( NBB ) heeft Ageas goedkeuring verleend om herverzekeringsactiviteiten te organiseren en uit te oefenen.

Deze goedkeuring volgt op het groene licht dat de aandeelhouders tijdens de Algemene Vergadering van 16 mei 2018 gaven om artikel 4 van de statuten van ageas SA/NV in deze zin te wijzigen.

Herverzekeringsactiviteiten verhogen de fungibiliteit van kapitaal binnen de Groep, waardoor Ageas flexibeler en wendbaarder wordt in het uitvoeren van zijn strategie.

Door de goedkeuring van de NBB , besliste Ageas om de geografische diversificatievoordelen niet langer te elimineren van het eigen vermogen, wat een positief effect heeft op de Solvency IIageas-ratio voor de Groep en voor Verzekeringen van ongeveer 5%.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. De onderneming biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringen die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeften te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Als een van de grotere Europese verzekeraars richt Ageas zich op Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het belangrijkste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Ageas is succesvol actief in verzekeringsactiviteiten in België, het VK, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnpartnerschappen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs. In de landen waar het actief is, behoort Ageas tot de marktleiders. De onderneming heeft een personeelsbestand van meer dan 50.000 mensen en rapporteerde in 2017 een jaarlijks premie-inkomen van bijna EUR 34 miljard (alle cijfers tegen 100%).

Bijlage