Add Value Fund stapt in Randstad

Add Value Fund, het beleggingsfonds gespecialiseerd in hoogwaardige Nederlandse small- en midcaps, heeft een klein belang genomen in arbeidsbemiddelaar Randstad Holding . De beurskoers van Randstad kwam onder zware druk te staan na de uitslag van het Britse EU-referendum, waardoor de beurswaarde van de onderneming met ruim 30% daalde.

Volgens Willem Burgers en Hilco Wiersma, beheerders van het Add Value Fund is die angst onder beleggers onterecht. Randstad kent slechts een directe afhankelijkheid van de winst van circa 2% voor de activiteiten in het VK en is daarom niet extreem gevoelig voor de Britse economie. Bijkomend voordeel van de koersdaling is dat Randstad , dat voorheen niet in het beleggingsuniversum van Add Value Fund paste (bovengrens van de marktkapitalisatie is € 7,5 mrd) door de afstraffing plotseling wel binnen bereik kwam.

Burgers en Wiersma schrijven: ”Tegen de huidige beurskoers van € 32,25, ruim 30% onder de beurswaarde vóór de brexit, wordt minder 10x de verwachte winst 2016 voor de aandelen Randstad Holding betaald en bedraagt het dividendrendement ruim 5% bij een pay-out ratio van 50%.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.