Positief resultaat voor Ageas in RBS-zaak

Het Tribunaal van het ICC (de International Chamber of Commerce) heeft aangekondigd dat zij de eis die Royal Bank of Scotland (' RBS ') tegen ageas SA/NV had ingediend volledig heeft verworpen.

 

In 2014 spande RBS een arbitrageprocedure aan tegen ageas SA/NV voor het ICC in Parijs en eiste daarbij aanvankelijk een bedrag van EUR 135 miljoen, dat in de loop van de procedure werd herleid tot EUR 75 miljoen. De eis houdt verband met een vermeende belofte tot compensatie die door het (voormalige) Ageas zou zijn gemaakt aan RBS in 2007, in de context van de overname van de voormalige ABN AMRO groep.

Het ICC Tribunaal bevestigde de positie van Ageas en heeft de eis van RBS volledig verworpen. De beslissing van het ICC Tribunaal is finaal*.

Ageas is tevreden met de beslissing van het ICC Tribunaal.

Ageas is een beursgenoteerde internationale verzekeringsgroep met 190 jaar vakkennis en ervaring. Het biedt zowel particulieren als zakelijke klanten Levens- en Niet-levensverzekeringsproducten die zijn ontworpen om aan hun specifieke behoeftes te voldoen. Vandaag én in de toekomst. Ageas is een van de grootste verzekeraars in Europa en is voornamelijk actief in Europa en Azië, de twee werelddelen die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt uitmaken. Via een combinatie van 100% dochterondernemingen en langetermijnsamenwerkingen met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs heeft Ageas succesvolle verzekeringsondernemingen in België, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Frankrijk, Portugal, Turkije, China, Maleisië, India, Thailand, Vietnam, Laos, Cambodja, Singapore en de Filipijnen. In de meeste landen waar het actief is, behoort Ageas tot de marktleiders. Ageas heeft meer dan 40.000 mensen in dienst, en in 2016 bedroeg het premie-inkomen ongeveer 32 miljard EUR (alle cijfers aan 100%).

* behalve in het geval van nietigheidsprocedures op basis van een beperkt aantal wettelijke gronden, zoals de schending van de rechten van verdediging in de arbitrageprocedures

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/c862ef3a-11ed-418f-a818-397353e49cff