Smallcaps de besten in bankensector

De bankensector liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds september vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Medallion Financial, Enova International en SVB Financial. Relatief grote verliezen waren er voor Banca Piccolo Credito Valtellinese SpA, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO en Turkiye Halk Bankasi AS.

Kerncijfers bankensector

fundamenteel onderzoek

De smallcaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de minder presterenden treffen we vooral midcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen bankensector

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 14 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. First Financial Bancorp, First of Long Island en Camden National zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Federal Home Loan Mortgage, Turkiye Vakiflar Bankasi TAO en Turkiye Halk Bankasi AS.

Hoogste dividendrendementen bankensector

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,4 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Van Lanschot Kempen NV, Monroe Capital en Ellington Financial LLC.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.