Air France-KLM denkt na over overnames

Deze morgen werd bekend dat Air France-KLM - Air France-KLM een onderzoek heeft gestart naar de mogelijkheden van een overname van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia of van het Italiaanse Alitalia. De luchtvaartmaatschappij ziet Iberia als solide en Air France-KLM - Air France-KLM is in gesprek met een aantal potentiële financiële Spaanse partners. Ook Alitalia is in beeld bij Air France-KLM - Air France-KLM vanwege de zeer grote mogelijkheden die er zijn op de Italiaanse markt, aldus topman Spinetta. Wel zal volgens de topman Alitalia snel met een oplossing moeten komen omtrent de ernstige economische problemen waar de Italiaanse luchtvaartmaatschappij mee te kampen heeft.

Het verwacht rendement is op dit moment 48,97% waar het gemiddeld koersdoel is vastgesteld op € 39,28. De adviezen die de afgelopen maand zijn afgegeven zijn allemaal een houd-advies.

In de sector luchtvaart is Lufthansa lijstaanvoerder met een rating van 4,5 sterren. Met een totaal van 17 koopadviezen, 4 houdadviezen en geen verkoopadviezen wordt de luchtvaartmaatschappij relatief goed beoordeeld door de analisten.