Omzet Air France-KLM maakt duikvlucht

Schuldenpositie Air France-KLM Air France-KLM fors hoger

De coronapandemie hakt er zoals verwacht ook bij Air France- Air France-KLM hard in. Voor het lopende kwartaal verwacht het bedrijf wederom een zwaar kwartaal. Het aantal passagiers in het derde kwartaal daalde van 28 miljoen naar 8,7 miljoen.

Air france klm 102 schiphol
Air France- Air France-KLM Schiphol

Air France- Air France-KLM resultaten derde kwartaal 2020

Air france klm resultaten 3e kwartaal

Balans Air France- Air France-KLM Q3

Air france klm balans 2020

De omzet van het Nederlandse bedrijf Air France- Air France-KLM over het voorbije kwartaal was behoorlijk lager dan de meeste Nederlandse analisten verwacht hadden. De omzet daalde van 7,61 miljard euro naar 2,52 miljard euro. Het analistengilde rekende op 2,83 miljard euro. Het nettoresultaat kwam uit op een verlies van 1,66 miljard euro (de verwachtingen van de markt lagen op een verlies van 703 miljoen euro).

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog 362 miljoen euro. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 3,42 euro.

Consensus resultaten Q3 Air France- Air France-KLM

aandeel

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Parijs over dit jaar ligt volgens de analisten op 11,92 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 27,19 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Air France- Air France-KLM in beeld plus taxaties 2020

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 5,37 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een verlies per aandeel van 12,36 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -0,22 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een magere 0,13 procent.

Air France- Air France-KLM 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1,19 miljard . Het aandeel Air France- Air France-KLM was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Air France- Air France-KLM 74 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 11 euro.

Het aandeel staat om 15.11 3,02 procent lager op 2,78 euro.

Historische beurskoersen aandeel Air France- Air France-KLM

aandeel airfrance-klm

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.