Aandeel Dow Inc aan kop qua Amerikaanse dividendaandelen

Fors dividend Dow Inc

Beleggers in het aandeel Dow Inc kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Dow Inc nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.82 dollar. Dow Inc 's dividendrendement komt neer op 5.23 procent. Het doorsnee dividend van de chemiebedrijven ligt op een prima 2.11 procent.

Dividendrendementen Dow Inc

aandelenanalyses

Morgen opent het Amerikaanse Dow Inc haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 44.44 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen de omzet 56.9 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Dow Inc in beeld plus taxaties 2023

aandeel

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 1.55 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2.25 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.96 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 39.64 miljard dollar.

De voorbije vrijdag sloot het aandeel op 53.91 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Dow Inc

aandeel dowinc

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.