Peugeot voorbije 5 jaar bij beste Franse aandelen

Het aandeel Peugeot leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een royale koerswinst van 360 procent één van de meest winstgevende aandelen van Frankrijk. Het doorsnee Franse aandeel nam de afgelopen 5 jaar ruim 116 procent in waarde toe. Andere winnaars over de afgelopen 5 jaar zijn Xilam Animation , PCAS en Trigano.

Rendementen Peugeot versus Franse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Peugeot over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkt verlies van 29 procent. Sinds 2012 noteert het aandeel op een winst van 360 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 13 procent.

De omzet van Peugeot over dit jaar komt uit op 76,37 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het concern 65,21 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Peugeot in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 2,5 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,66 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7,68 te liggen.

Dividendbetalingen door Peugeot worden niet verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de automobielproducenten ligt op een summiere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 24 euro

UBS , Credit Suisse en JP Morgan gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Peugeot 's beurswaarde 17,37 miljard euro.

Historische beurskoersen Peugeot

aandelenanalyses peugeot

Het aandeel staat om 17.38 0,34 procent hoger op 20,42 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.