Aandeel RWE AG al jaren bij Duitse rode lantaarndragers

Het aandeel RWE AG AG leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke koersdaling van 75 procent één van de slechtste aandelen van Duitsland.

Rendementen RWE AG AG versus Duitse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel RWE AG AG over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben momenteel een fors verlies van 75 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van 23 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een winst van 24 procent.

Het gemiddelde Duitse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 118 procent. Bij de verliezers in Duitsland over dezelfde periode zitten Beate Uhse, BBS Kraftfahrzeugtechnik en Phoenix Solar Solar.

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 42,64 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 42,43 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RWE AG AG in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 878 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,49 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13,02 uit.

Fors dividend RWE AG AG

De consensus van het dividend ligt op 0,67 cent per aandeel. RWE AG AG's dividendrendement komt neer op 3,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een magere 0,5 procent.

Laatste koersdoelen rond de 23 euro

Independent Research, Societe Generale en Berenberg gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van RWE AG AG' nu rond de 11,17 miljard euro.

Historische beurskoersen RWE AG AG

financiele analyse rweag

Het aandeel staat om 17.35 2,05 procent lager op 19,4 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.