Optimisme over Microsoft vooral door gaming en cloud

Over het aandeel Microsoft is al tijden veel optimisme. Eerder deze week kreeg de softwaregigant een koopadvies door beleggingshuis Atlantic Equities. Verwezen wordt naar Microsoft 's groeipotentieel in de cloudmarkt. De analisten verwachten dat het in Redmond (VS) gevestigde bedrijf in het komende decennium een marktaandeel van zeker 115 miljard dollar kan bereiken in de markt voor cloud-producten en diensten.

In juni gaf analist Keith Weiss van Morgan Stanley ook al aan dat Microsoft in de gamingindustrie steeds meer voet aan wal heeft gekregen. Weiss noemt Microsoft daarom ook "de Netflix" van de gamingindustrie.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 109,52 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 89,95 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 29,86 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3,84 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 25,98 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,67 dollar. Microsoft 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,67 procent. Het doorsnee dividendrendement van de softwaresector ligt op een nihile 0,5 procent.

Recentste taxaties rond de 94 dollar

Nomura Securities, Jefferies & Co. en Citigroup gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Microsoft ' nu rond de 778,93 miljard dollar.

Om 16.44 stond het aandeel 0,57 procent hoger op 99,76 dollar.

Koershistorie Microsoft van 2007 tot 2018

fundamenteel onderzoek microsoft

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.