Aandeel ABB aan kop qua Zwitserse dividendaandelen

Fors dividend ABB

Beleggers in het aandeel ABB kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel ABB nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,82 cent. ABB 's dividendrendement ligt dus op 3,78 procent. Het gemiddelde dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0,5 procent.

Dividendrendementen ABB

Morgen publiceert het Zwitserse ABB haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 37,19 miljard CHF. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 34,31 miljard CHF bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ABB in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyses

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 2,92 miljard CHF. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,35 CHF over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 16,07 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 27 CHF

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Jefferies & Co., Barclays en Goldman Sachs

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ABB ' nu rond de 46,39 miljard CHF.

Het aandeel staat om 10.06 0,14 procent hoger op 21,69 CHF.

Historische koersen ABB voorbije 10 jaar

aandelenanalyses abb

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.