Orange Belgium stevige underperformer in Belgie

De afgelopen jaren leverde het aandeel Orange Belgium de beleggers behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijk koersverlies van 71 procent één van de slechtste aandelen van Belgie.

Rendementen Orange Belgium versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Orange Belgium over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een aanzienlijk verlies van 71 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 8 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 16 procent.

Het doorsnee Belgische aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 60 procent. Bij de verliezers in Belgie over dezelfde periode zitten U & I Learning , Team Kalorik en Think-media .

De omzet van Orange Belgium over dit jaar komt uit op 1,26 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,25 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Orange Belgium in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 43 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 74 cent verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 19,62.

Fors dividend Orange Belgium

De consensus van het dividend ligt op 0,56 cent per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,86 procent. Het gemiddelde dividend van de mobiele telefonie aanbieders ligt op een prima 2 procent.

Laatste taxaties rond de 17 euro

Deutsche Bank, HSBC en Exane BNP Paribas gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Orange Belgium's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 871,21 miljoen .

Koershistorie Orange Belgium van 2007 tot 2018

financiele analyse orangebelgium

Om 11.06 staat het aandeel 0,55 procent lager op 14,52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.